El Llúpol és l’emblema del Cerkabirra des de l’any 2010. És un gegantó creat pels joves de l’Associació ‘El Cubell’ amb la intenció de ser la mascota i la imatge del Cerkabirra. El gegant es va estrenar desprès del concurs de beure en porró a l’edició del 2010 i el primer ball va anar a càrrec de la colla gegantera de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

El gegant segueix el mateix recorregut que els participants i va ballant al ritme de les xarangues. El nom ve donat a què el Llúpol és un dels principals ingredients de la cervesa. El Llúpol destaca per la seva gran panxa i uns ulls desorbitats així com un color de cabell com a homenatge al color de la cervesa rossa. Una altra de les característiques del gegantó són els braços que van volant mentre dóna tombs, espantant i donant cops a tot aquell que té a prop.

Ball del Llúpol
Just abans de l’inici del Cerkabirra a la plaça del Mercat. El Llúpol és el gegantó del Cerkabirra i des de la seva creació s’ha convertit en el símbol de l’acte. El seu ball dóna el tret de sortida al Cerkabirra.

Actuació del Llúpol durant els actes del Cerkanalla 2013 a la Plaça del Mercat. Vídeo de Victor Lora: