El Cubell suspèn el Cerkabirra 2020

La decisió s’ha pres per responsabilitat i coherència amb la crisi sanitària provocada pel covid-19

Davant la crisi sanitària actual derivada del Covid-19 i, tenint en compte la incertesa social de cara a les properes setmanes, des de l’Associació de Joves El Cubell hem decidit suspendre l’edició 2020 del Cerkabirra de Cubelles, prevista pel proper 6 de juny. La decisió no ha estat fàcil, però creiem que hem d’actuar d’aquesta manera per responsabilitat i coherència amb la situació actual.

Ara per ara, les autoritats han decretat el confinament de la població fins l’11 d’abril, però nombrosos experts preveuen que les restriccions s’hauran d’allargar durant diverses setmanes més. Això fa inviable organitzar cap esdeveniment multitudinari pel mes de juny.

Els preparatius per a aquest 2020 feia setmanes que estaven en marxa, però el Cerkabirra és un esdeveniment organitzat sense ànim de lucre i no tenim capacitat d’assumir grans riscos econòmics. És per això que hem decidit deixar en pausa la festa, amb intenció de tornar a celebrar-la el 2021 amb plenes garanties.

Des del Cubell volem agrair la comprensió de tots els participants, així com també la de tots els col·laboradors de la festa: distribuïdors, paradistes, músics, artistes, voluntaris…i un llarg etcètera de persones indispensables per celebrar el Cerkabirra. A tots us donem les gràcies per ajudar-nos any a any i per comprendre la pausa que hem de fer aquest 2020. De ben segur que l’any que ve en farem una de ben grossa.

Des que el 2007 vam celebrar el primer Cerkabirra, la festa ha inundat Cubelles de forma ininterrompuda cada primavera. En tots aquests anys hem engrandit el Cerkabirra entre tots i estem segurs que el 2021 ho tornarem a fer.

Desitgem que la crisi sanitària es resolgui a curt termini. Tan aviat com així sigui, ens tornarem a posar en marxa. Mentrestant, us demanem que us quedeu a casa i seguiu les recomanacions de les autoritats i experts. Recordeu que, si tots hi posem un granet de sorra, ho aconseguirem i ‘tot anirài bé!’.