Cubelles viurà un nou esclat d’art, cervesa i cultura amb el Cerkabirra 2019

L’Associació de Joves el Cubell estrenarà un punt de prevenció i atenció a les agressions sexuals

Cubelles és a punt per la 13a edició del Cerkabirra, la gran festa que anualment organitza l’Associació de Joves el Cubell. Aquest dissabte 8 de juny, la plaça del Mercat es convertirà de nou en un enorme recinte cultural on petits i grans són convidats participar d’una de les jornades més emblemàtiques del calendari festiu de la vila. Sota el tradicional eslògan ‘Art, cervesa i cultura al carrer’, el Cerkabirra arrencarà a les 10.30h amb les activitats infantils i s’allargarà fins ben entrada la matinada amb diversos concerts i sessions de música. Tot plegat, en un any on l’organització vol reforçar la prevenció i atenció a les agressions sexuals, motiu pel qual s’estrenarà un Punt Lila a disposició de víctimes i testimonis de qualsevol conducta condemnable.

Un any més, el Cerkabirra obrirà portes a mig matí amb la programació familiar del Cerkanalla. Una desena de tallers artístics, creatius, enginyosos i esportius ompliran la plaça del Mercat amb una oferta gratuïta pensada per a infants de totes les edats. Els diversos estands obriran en paral·lel a la programació d’espectacles que arrencarà amb el contacontes de ‘Canalla, a la recerca del Llúpol’, seguirà amb el Cor l’Espiga XXI i agafarà embranzida amb Jaume Barri.

Mentrestant, els adults podran gaudir de la 8à fira de Birres Artesanes, que obrirà a les 11 h amb diversos elaboradors que oferiran els infinits matisos dels seus productes. Per amenitzar-ho, a partir de la 13 h se celebrarà el concert vermut-swing amb The Kojacs, banda especialitzada en Jazz, Swing i Dixxie. Tot plegat, enllaçarà amb el Concurs de Paelles, on els grups inscrits prèviament assoliran el repte de cuinar l’arròs més deliciós de la jornada, sota l’avaluació del jurat seleccionat pel Cubell, Penedès Marítim i l’Associació d’Hostaleria i Comerç.

Un cop paït el dinar, a les 17 h arribarà el primer gran espectacle de circ, amb la Companyia Katapulta, que seduïrà petits i grans amb el xou ‘Onírica’. Serà a les 19 h quan es posarà en marxa tot l’engranatge del correbars, al ritme de Zebrass Marching Band, i les txarangues This-tracció i Atilik’s, i amb l’animació del gegantó Llúpol Quintet, a més de diversos xanquers i malabaristes.

Recorregut modificat

Pel que fa al recorregut, l’organització lamenta que enguany s’ha vist obligada a modificar l’itinerari habitual de les darreres edicions degut a la manca de col·laboració de diversos establiments. Malgrat el Cubell organitza cada any el Cerkabirra sense cap ànim de lucre, l’entitat considera que s’ha convertit en una festa que genera un gran impacte econòmic a la vila i per això proposa als bars la seva col·laboració. Aquesta vegada, però, alguns empresaris s’han negat a participar-hi i, per tant, el recorregut ometrà el pas pels seus carrers mentre fomentarà l’activitat a la zona dels establiments participants.

Crida al respecte i al civisme

Simultàniament al recorregut, s’estrenarà un Punt Lila al costat de la barra central del recinte. Des d’aquest espai, es fomentarà la prevenció de les agressions sexuals i s’activarà, si és precís, el Protocol i Pla d’actuació dissenyat per l’Ajuntament de Cubelles per atendre qualsevol cas denunciable. Al Punt Lila es garantirà l’atenció i protecció de les eventuals víctimes, i s’estarà a disposició d’aquells testimonis que vulgui advertir que ha presenciat un assetjament o agressió.

El Punt Lila estarà obert des que es posi en marxa el correbars i fins que conclogui la festa, ja de matinada. Estarà coordinat per responsables i voluntaris del Cubell, ja que diversos membres de l’entitat han rebut una formació específica durant els darrers dies per poder garantir una actuació correcte davant qualsevol actitud intolerable.

Pel que fa a la recta final de la festa, el correbars tornarà a la plaça del Mercat al voltant de les 21 h, moment en què el foc agafarà el protagonisme amb l’espectacle Fire Connection i el ritme vibrant dels Drum Beat. Tot un xou èpic que donarà pas a la música dels Zebrass Marching Band i dels The Aguateques, que ompliran el Cerkabirra amb grans versions de temes ballables. El colofó a la nit el posaran les DJ Señoras que pinchan, disposades a desplegar el seu estil desenfadat amb un ampli repertori que no deixarà ningú indiferent.

Parades de menjar i servei de taxi

A part de música i art, al llarg de tota la jornada el Cerkabirra també comptarà amb una oferta gastronòmica gràcies a la participació de diversos Food Trucks. De cara a la nit, a més, s’oferirà un servei de taxi al costat mateix de la plaça del Mercat, per a què tots els assistents puguin gaudir de la festa i del consum moderat d’alcohol sense preocupar-se d’haver de tornar a casa conduint.