La 12ª edició del Cerkabirra és a punt per fer córrer l’alegria amb art, cervesa i cultura

El Cubell, l’Ajuntament i TRACA impulsen una campanya per una festa cívica i respectuosa

L’Associació de Joves el Cubell ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida a la 12a edició del Cerkabirra, que se celebrarà el proper dissabte 19 de maig a la plaça del Mercat. L’art, la cervesa i la cultura tornaran a ser els tres eixos d’una festa adreçada a tota la família, amb un ampli ventall de propostes al llarg de tota la jornada. Des de mig matí i fins la matinada, el Cerkabirra oferirà una programació pensada per a totes les edats, amb l’objectiu de repetir l’èxit dels darrers anys, en què el centre de la vila s’ha convertit en una gran festa multitudinària plena d’alegria. Com a novetat, de forma transversal al llarg de tot el dia, El Cubell, l’Ajuntament de Cubelles i el pla de prevenció a les drogodependències TRACA desplegaran la campanya ‘Que no se te’n vagi la pinça’ per fomentar el civisme i el respecte.

Com és tradició, el Cerkabirra obrirà portes a les 11 h amb el Cerkanalla, que omplirà la plaça del Mercat amb tallers de circ, dibuix, jocs de fusta, activitats creatives, henna i mandales. També durant el matí hi haurà el conta contes, que aquest any oferirà la història del recent publicat ‘Canalla! A la recerca del Llúpol!’, escrit pels germans Marta i Josep Vidal, amb il·lustracions de Joan Turu i editat pel Cubell. Precisament, els autors i l’il·lustrador seran al Cerkanalla per signar els contes de tothom qui ho desitgi, mentre a mig matí se sumarà a la festa el grup Soni com Soni.

En paral·lel, també a les 11 h obriran les parades de cervesa artesana, que aproparan a Cubelles nombroses varietats de cervesa elaborada amb una infinitat de matisos sorprenents. De cara al migdia, arribarà el torn de gaudir del vermut i deixar-se anar ballant amb el Concert de Swing que oferiran Los 3 Juanetes del Apocadixie (Jazz, Swing i Dixxie). Un marc immillorable per animar el Concurs de Paelles, on els grups prèviament inscrits es reptaran a oferir les millors receptes en un ambient familiar i amistós.

Amb el dinar reposat, el Cerkabirra encararà la tarda amb la part més tradicional de la programació. A partir de les 17 h, l’espectacle de circ de la Companyia Potes Enlaire marcarà l’inici d’una tarda marcada per la disbauxa, l’alegria i els tocs d’humor dels participants. Serà a les 19 h quan començarà la festa itinerant per diversos bars del centre de Cubelles amb les xarangues La Gresca, This-tracció, Atilik’s, el gegantó Llúpol Quintet i l’animació dels xanquers i malabaristes de les companyies Bestial Circus i Cirqueja.

Després de dues hores de recorregut, la festa retornarà a la plaça del Mercat al voltant de les 21 h, on continuarà de forma ininterrompuda fins ben entrada la matinada amb la marxa de Rumbalbins, The Aguateques i els DJ’s Mamba Negra i Serrallonga. Tot un espectacle màgic on tampoc faltarà la formació musical Drum Beat, el drac Viagrot, i les companyies Fire Connection i Potes Enlaire.

Parades de menjar i servei de taxi

A part de música i art, al llarg de tota la jornada el Cerkabirra també comptarà amb diverses parades de menjar. A diferència del servei d’entrepans de la darrera edició, aquest cop el recinte acollirà diferents food-trucks amb opcions per a tots els gustos per tal que els assistents puguin dinar i sopar a la mateixa plaça.

Alhora, després de l’èxit de l’any passat, des del Cubell es torna a apostar per oferir un servei de taxis al costat mateix de la plaça del Mercat, per a què tots els assistents puguin gaudir de la festa i del consum moderat d’alcohol sense preocupar-se d’haver de tornar a casa conduint.