Joan Turu il·lustrador del cartell del Cerkabirra 2018 i del conte del Llúpol

Joan Turu, ha estat l’il·lustrador encarregat de crear la imatge del cartell del Cerkabirra 2018, el qual se celebrarà el proper dissabte 19 d maig a Cubelles.

En el disseny del cartell queda palès el lema del Cerkabirra: “Art, cervesa i cultura al carrer”. L’autor ha volgut encabir dins d’una ampolla de cervesa els diferents elements de la festa com són el gegantó Llúpol, la música i el circ.

A la vegada, el Joan Turu també ha il·lustrat el conte infantil “Canalla, a la recreca del Llúpol” el qual ha publicat l’Associació de Joves El Cubell en homenatge al gegantó del Cerkabirra, el Llúpol.

I el mateix autor també ha creat el disseny de la samarreta infantil del Cerkanalla.

Sobre Joan Turu

Va venir al món el 1984. A l’obrir els ulls per primera vegada no li va agradar gaire el que va veure. No pas per la doctora!… ni per sa mare ni son pare!… Sinó pel món; contaminació, guerres entre pobles, odi entre persones, més odi, i dolor, molt de dolor… Ah!, i els diners; diners diners i diners…i més diners!

El primer que va fer va ser intentar canviar-ho, però rapidament va veure que no tot era a les meves mans; de fet, l’única cosa que tenia a les seves mans era un llapis. Un llapis i una caixa de colors que des de llavors l’han acompanyat per transmetre al món la manera com li agradaria que anessin les coses, i de crear per uns instants en un paper un món on paraules com respecte, solidaritat, empatia, pau i sobretot amor, són viscudes dia a dia.

Després d’estudiar il·lustració a l’Escola d’Art de Manresa i obrir els ulls per segona vegada va entendre que, igual que el dibuix, si canvies el punt de vista des del que mires el món, canvies el món!