Més circ i un recorregut desdoblat per celebrar 10 anys ‘d’art, cervesa i cultura al carrer’!

El Cerkabirra celebrarà el proper 14 de maig a la Plaça del Mercat de Cubelles la desena edició amb vocació de treure el màxim suc a l’eslògan ‘art, cervesa i cultura al carrer’. Volem aconseguir una edició memorable que refermi el Cerkabirra com una diada única al calendari del nostre poble, i per això hem apostat pels espectacles de circ i noves actuacions musicals, alhora que farem un nou recorregut doble i simultani durant el correbars de la tarda. A més, aquest any tindrem la visita dels joves de la vila agermanada amb Cubelles, Arles de Tec.

La festa arrencarà a les 10.30 h amb el tradicional Cerkanalla, on tots els nens i nenes poden gaudir de tallers, activitats i espectacles de forma ininterrompuda fins el migdia. També durant el matí serà quan obrirà la 5a edició de la Fira de Cervesa Artesana, per poder degustar cerveses genuïnes que només saben aconseguir els elaboradors artesanals. Ja de cara al migdia, arribarà el Concert Vermut, amb diverses formacions locals i l’actuació d’un dels referents de la cançó d’autor en català, Cesk Freixas

Al migdia, serà el moment d’un dels puntals que hem volgut reforçar aquest any: qui vulgui dinar a la plaça, tindrà moltes propostes per triar i remenar, ja que hi haurà una desena d’establiments que oferiran menjar de tot tipus. Simultàniament, es farà el concurs de paelles pels equips que s’hagin inscrit prèviament, amb l’objectiu de repetir l’èxit assolit l’any passat i crear entre tots una gran estona de germanor prèvia als actes forts del Cerkabirra.

El Circ com a element indispensable

Serà a la tarda quan el Cerkabirra agafarà embranzida amb el tradicional concurs de beure en porró i els primers espectacles de circ. Precisament, un dels objectius de la 10a edició és fomentar el circ, coincidint amb el 120è aniversari del pallasso cubellenc Charlie Rivel. Així doncs, els espectacles de malabars, acrobàcies, trapezis, saltimbanquis i demés s’aniran repetint durant tota la tarda i nit. En total, una desena de companyies i entitats s’han volgut sumar a la nostra festa!

Nou recorregut desdoblat

I, després del primer tastet de circ a la plaça i del concurs de beure en porró, que corri l’alegria pels carrers de Cubelles! Aquest any, però, volem millorar el correbars i evitar les aglomeracions. Per aquest motiu, el recorregut habitual es desdoblarà poc després de la sortida de la plaça, amb dos itineraris simultanis que quedaran cap-i-cuats. A més, els recorreguts tindran punts d’aturada amb música en viu gràcies als ‘Tirons’ d’Arles de Tec. Sigui quin sigui l’itinerari escollit, està pensat per a què tothom pugui gaudir de les xarangues, els espectacles mòbils i les actuacions a les places.

Finalment, el correbars retornarà a la Plaça del Mercat per gaudir de la festa de circ i música dels 10 anys del Cerkabirra, que s’allargarà fins la matinada mentre els establiments gastronòmics tornaran a oferir els seus productes per a què els assistents puguin sopar a la mateixa plaça del mercat, sense haver de desplaçar-se.